Slovenia – viininharrastajan paratiisi

Tapahtuman päivämäärä: keskiviikko 18.09.2013

Slovenia on pieni suuri viinimaa. Se on myös ikivanha viinimaa; siellä on valmistettu viiniä pari tuhatta vuotta.

Slovenia on vain cheap jerseys Kainuun maakunnan kokoinen, mutta rypälelajikkeita sillä on muillekin jakaa. Pienessä maassa myös viinitilat ovat pieniä, usein alle kymmenen tai vähän päälle kymmenen hehtaarin tiloja. Maassa on vain puolisen tusinaa isoja teollisempia viinintuottajia ja jokunen isomman puoleinen. Tilanne on ihanteellinen viinin ystävän kannalta: kun ei voi kilpailla määrällä on kilpailtava laadulla.

Slovenian parhaimmat viinintekijät ovat luovia viinitaiteilijoita, toisin kuin maailman halpojen bulkkiviinien tekijät. Slovenialainen viiniartesaani hoitaa ja wholesale kaitsee viinejään useita vuosia, ennen kuin asettaa ne myyntiin. Slow wine – sitä ovat parhaat slovenialaiset Romo viinit. Usein team luonnonmukaisesti tai Heikin biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä Gambling luonnollisen wholesale jerseys China käymisen tuloksena syntyviä viinejä.

Tämän upean viinimaan erityisen harvinaisia laatuviinejä pääsimme testaamaan 18.9.2013. Klubilaiset laittoivat jälleen perinteiseen tapaan viinit seuraavanlaiseen arvojärjestykseen:

  1. Verusvinon Sipon 2011- 58 pistettä
  2. Verusvinon Pinot Noir 2011- wholesale jerseys 52 pistettä
  3. Klinec:n Jakot 2007 – 35 pistettä
  4. Cotar Teran 2008 – 31 pistettä
  5. Cotar Malvazija 2008 – 30 pistettä

Cotarin kuohuviini nautittiin alkujuomana ja siten jätettiin ”kilpailun” ulkopuolelle. Viinejä testaamassa paikalla oli 14 klubilaista

Kirjoittanut 3.9.2013 kategoriassa Menneet tapahtumat. Jätä kommentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.