Ranskalaiset viinit, ke 20.3 klo 18.30, TYK

Tapahtuman päivämäärä: keskiviikko 20.03.2019

Maaliskuun tastingissa tutustumme Viinimestareiden Katriina ja Matti Sieväsen johdolla ranskalaisiin viineihin ja ruokakulttuuriin. Tasting paikkana toimii TYK eli Tampereen Yhteiskoulu Hallituskatu 32, keskiviikkona klo 18.30.

Hinta 30 e. Ilmoittautuminen tapahtumaan ja maksu nettisivujen kautta pe 15.3 mennessä.

Tervetuloa!

Viinikuvaukset:

Château Moulin de Blanchon, AOC Haut-MédocTäyteläinen punaviini, jossa on runsaasti makua. Perus Bordeaux-sekoite 50/50 Cabernet Sauvignon ja Merlot. Tuoksussa on kirsikkaa, luumua, suklaata, tupakkaa ja setriä. Maku on vahva, hedelmäinen, mausteinen, suklainen ja yhtenevä tuoksun kanssa. Viini muistuttaa tyyliltänsä Paulliacin viinejä. Nuorena viinin tanniinit ovat huomattavan vahvat ja dominoivat suutuntumaa. Ikääntymisen myötä ne pyöristyvät ja viinin moniulotteisuus tulee paremmin esille. Nuorena sopii tanniinisuutensa vuoksi parhaiten punaisen lihan kanssa. Vanhemmiten sopii paremmin esimerkiksi riistan ja ankan kanssa tarjoiltuna. Viiniä ei ole tarkoitettu juotavaksi nuorena, vaan sitä on säilöttävä noin neljä vuotta vuosikerrasta. Viini kestää ongelmitta ainakin 10 vuoden säilytyksen, joskin viiniin tulee iän myötä sakkaa, joka on hyvän viinin ominaisuus.

David Ermel Pinot Noir Coteau du Helfant, AOC Alsace
Tyypillinen alsacelainen marjainen punaviini. Tuoksussa savua, vaniljaa, kirsikkaa ja vadelmaa. Tasapainoinen ja raikas maku, jossa on punaisia marjoja. Jälkimaussa on löydettävissä savun ja kaakaon aromeja. Pehmeät tanniinit. Joutavissa heti ja kehittyy muutaman vuoden ajan. Sopii hyvin lihapadan, grillatun lihan ja juustojen kanssa.

Benedetti Cotes du Rhone Rouge Vieilles VignesViinin tuoksussa on tummaa kirsikkaa, hillottua mansikkaa, yrttejä ja häivähdys savua. Suutuntuma on täyteläinen ja hapot tuo siihen miellyttävän raikkauden. Maku tasapainoinen ja siitä löytyy kirsikkaa, pippuria, yrttejä ja aavistus aluskasvillisuutta. Viinille on ominaista miellyttävä hapokkuus, jonka takia se sopii erittäin hyvin grilliruokien kanssa. Viini on parhaimmillaan, kun se tarjotaan aavistuksen viilennettynä (16 C). Juotavissa heti ja kestää ainakin parin vuoden säilytyksen.
Viini tulee aivan Chateauneuf-du-Pape-palstojen vierestä. 30 % viinistä on säilytetty 12 kuukautta 2 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja 70 % terästynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu joten siihen muodostuu luonnollisesti jonkin verran sakkaa. Hintaisekseen viini on erinomainen ostos.
David Ermel Riesling, AOC Alsace
Kuiva valkoviini, jossa on mukava tasapainoinen hapokkuus. Maussa omenaa, sitrushedelmiä, aavistuksen mineraalisuutta ja pieni hunajainen makeus. Monikäyttöinen viini, joka sopii erityisen hyvin äyriäisten kanssa.

Thomas Sancerre Sil’ex
Sil’ex saa mineraalisen makunsa maaperästä, jossa on piikiveä. Täyteläinen ja raikas maku, jossa on perinteiset Sauvignon Blanc  -rypäleen aromit herukka, ruoho ja sitrus. Melko voimakkaat sitrushappotyyppiset hapot, erittäin syvä maku ja pitkä jälkimaku. Valkoviinille poikkeuksellisesti tämä viini paranee avautuessaan ja dekantointikaan ei ole liioittelua, tarjoillaan hyvin viilennettynä. Kyseisen viinin vuosikerta 2010 voitti maailman parhaan Savignon Blancin tittelin Concours Mondial du Sauvignon 2012 -kilpailusta tammittamattomista alle 10 euron viineistä. Sen jälkeen viini on ollut loppuunmyyty, mutta olemme saaneet vanhoina asiakkaina varattua sitä pienen määrän. Viiniä tuotetaan vuosittain noin 6500 pulloa. Hyvä viini moneen käyttöön ja sopii erinomaisesti parsan seuraksi.

Chablis Premier Cru Vosgros
Kuiva tyylikäs viini, jonka jälkimaussa on hedelmää ja mineraalisuutta.

Kirjoittanut 20.2.2019 kategoriassa Menneet tapahtumat. Jätä kommentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.