Helmikuun tastingissa 18.2. viiniä juustojen kera

Helmikuussa maistellaan kuuden viinin setti, joiden seuraksi Juustosopin edustaja on valinnut juustolajitelman ja kertoo, miksi juuri tietty viini sopii tiettyyn juustoon.

Tasting pidetään tuttuun tapaan KESKIVIIKKONA 18.2.2015 KLO 19 paikassa INEZ, Tapas Bar – Sideria osoitteessa Pellavatehtaankatu. Ilmoittautuminen on nyt suljettu!

 VIINIT                                                                                                Juustoviini kuvaukset

Quinta da Garrida Touriga Nacional (Portugali): Daon alueelta, joka sopii kypsien ja kovien juustojen seuraan.

Oremus Late Harvest Tokaj (Unkari): makea jälkiruokaviini aperitiivina,sopii hedelmäisten jälkiruokien sekä pähkinäisten leivonnaisten, jäätelön ja sorbetin kanssa

Heinrich Zweigelt (Itävalta): Burgenlandista, viini on keskitäyteläinen, mehukkaan hapokas ja aromeista erottuu punaisia marjoja ja kypsää hedelmää, sopii suolaisten juustojen kanssa.

Antica Enotria Nero di Troia (Italia): mausteinen, rustiikki ja tasapainoinen luomuviini, sopii kovien juustojen kanssa.

Willm Riesling Pinot Gris Réserve (Ranska): Elsassin alueelta tuleva kuiva (9,0 g) valkoviini, jossa oljenkeltainen väri. Aromikas ja elegantti tuoksu. Raikas ja tasapainonen suutuntuma jossa Riesling tuo hapokkuutta ja Pinot Gris kermaista runsautta ja täyteläisyyttä. Mineraalinen jälkimaku. Ruokasuositus: juustot, kana/kalkkuna, rasvaiset kalat, äyriäiset

Guigal Gigondas (Ranska): Rhonen alue (rypäleet: Grenache 70 %, Syrah 20 %, Mourvèdre 10 %). Maku on täyteläinen, antava, pehmeä, voimakas, elegantti ja pitkä. Ruokasuositus: juustot, nauta, porsas, riista.

Lopullista varmuutta viinien saatavuudesta ei maahantuojilta ole vielä saatu
eli jonkin viinin muutos on mahdollinen.

”Juusto saa viinin laulamaan sanovat ranskalaiset – viini ja juusto tuovat esiin toistensa parhaat puolet. Koska juustojen ja viinien kirjo on niin runsas, voi sopivan yhdistelmän löytäminen tuntua vaikealta. Yhtä ainoaa, oikeaa ratkaisua ei kuitenkaan ole olemassakaan. Oma maku ratkaisee. Tärkeintä on olla ennakkoluuloton, sillä mieleinen pari löytyy vain maistelemalla”.

Illan Tastingiin on lupautunut mukaan maistiaisineen Tampereen paras juustosiantuntia Eija Ahvenlahti, Kauppahallin Juustosopista. Tilaisuuden viinit on valittu klubin evp. keittiömestarin näppituntumalla ja Juustosopin edustaja valitsee viineille sopivat juustot ammattitaidollaan . Onnistuvatko alan asiantuntiat löytämään täydelliset parit? Tulossa on siis jännitystä kerrakseen sekä makuaisteja hivelevä kokemus. Illan alustaa sekä viinit esittelee puheenjohtajamme Timo.

Kirjoittanut 6.2.2015 kategoriassa Arkisto. Jätä kommentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.